Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Αναστασία Μπέκου

Στις 9-4-2009 απεβίωσε η Αναστασία (Τασούλα) Μπέκου σε ηλικία 98 ετών.
Η Τασούλα γεννήθηκε στις 21-8-1911 και είναι κόρη του Χαράλαμπου και της Γιαννούλας Ντουμάνη.
Το 1934 σε ηλικία 23 ετών παντρεύτηκε με το Χρήστο Μπέκο και απέκτησαν μια κόρη τη Ζωή.
Ο σύζυγός της Χρήστος Μπέκος, απεβίωσε το 1977.
Όλα αυτά τα χρόνια η Τασούλα πάλεψε όσο μπορούσε, εργάστηκε στα χωράφια και κράτησε για αρκετό χρονικό διάστημα το μαγαζί που είχαν ανοίξει μαζί με το σύζυγό της, συντηρούμενη από τη δουλειά της και από την  μικρή σύνταξη που έπαιρνε από το σύσυγό της ο οποίος είχε για αρκετά χρόνια δουλέψει στη Λάρυμνα και για λίγα χρόνια στη ΜΟΜΑ.
Η κόρη της Ζωή, παντρεύτηκε με τον Κώστα Τζανάκο και έφυγαν για το Βέλγιο, όπου απέκτησαν δύο κόρες, την Ευαγγελία (Λίτσα) και τη Χριστίνα.
Η Λίτσα παντρεύτηκε με τον πρώην Αστυνομικό Διευθυντή Ευβοίας Κώστα Γάτο και απέκτησε τέσσερα παιδιά, τον Πάρη, το Θανάση, το Χρήστο και τον Ορφέα.
Η Χριστίνα παντρεύτηκε με τον Κώστα Βλάχο και απέκτησαν δύο παιδιά, το Γιώργο και το Φίλιππο.
Τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια, η Τασούλα Μπέκου ζούσε με την κόρη της Ζωή, η οποία επέστρεψε από τις Βρυξέλλες, ύστερα από το θάνατο του συζύγου της Κώστα και έφυγε ευτυχισμένη απ΄ τη ζωή, μιας και στα βαθιά της γεράματα, είχε την τύχει να καμαρώσει και να ζήσει όμορφες στιγμές με την κόρη της τις δυο εγγόνες της και τα έξι δισέγγονά της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δίρφυς. «Η ναζού κόρη».

H Δίρφη (ή Δίρφυς) είναι το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας. Η κορυφή της Δίρφης, υψώνεται στα 1.743 μέτρα. Από τα 1.200 περίπου μέτρα και πά...