Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Ιωάννης Σιμιτζής


Ο Γιάννης Σιμιτζής γεννήθηκε το 1918. Ήταν γιος του Αποστόλη Σιμιτζή και της Αικατερίνης Μπαρμπούρη. 1939 ή 40παντρεύτηκε με την Ελισσάβετ Μπεληγιάννη που ήταν κόρη του Άγγελου Μπεληγιάννη και της Παρασκευής Τζώλη και απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Το Δημήτρη, το Θανάση, τον Αποστόλη και την Παρασκευή.Ο Δημήτρης παντρεύτηκε με την Άννα Μαρία Barria Roϳas από τη Χιλή κι απέκτησε δύο παιδιά.
Ο Θανάσης παντρεύτηκε με την Αικατερίνη Λιαροπούλου και έχουν ένα παιδί
Ο Αποστόλης παντρεύτηκε με τη Σταματική Καλοπίση και η Παρασκευή με τον Δημήτρη Σπυριδόπουλο και απέκτησαν δύο παιδιά
Ο Γιάννης γεννήθηκε, μεγάλωσε και έκανε οικογένεια στη Στενή.
Στις 21-1-2011 απεβίωσε ο Γιάννης Σιμιτζής, σε ηλικία 93 ετών και η κηδεία του έγινε στον Ιερό Ναό η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Άνω Στενή
Ήταν υλοτόμος και ρετσινάς Αλλά υπήρξε ένας καινοτόμος και πρωτοποριακός άνθρωπος με έντονη προσωπικότητα και επεδίωκε πάντα να βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας του ώστε να έχει περισσότερη και καλλίτερη παραγωγή. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε αντλία ποτίσματος και ο πρώτος; σ΄ολόκληρη την Εύβοια που αγόρασε αλυσοπρίονο. Δύο περιστατικά που αποδεικνύουν το ανήσυχο του χαρακτήρα του και τη θέληση του να καινοτομεί με σκοπό την βελτίωση της παραγωγής αλλά και της ποιότητας ζωής.
Ήταν φιλήσυχος άνθρωπος, σωστός οικογενειάρχης, κοινωνικός, με ανεπτυγμένο το αίσθημα του χιούμορ και παράλληλα ένα πρόσωπο με μεγάλη εμπειρία, γύρω από τα επαγγέλματα που εξασκούσε, την πολιτική και τη ζωή γενικότερα που πολλοί τον συμβουλευόντουσαν.
Έλαβε μέρος στον Ελληνογερμανικό πόλεμο, υπερασπιζόμενος τα σύνορα της χώρας από τη γραμμή Μεταξά. Ήταν μια σειρά οχυρών στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, που δεν μπόρεσαν ποτέ να περάσουν οι Γερμανοί και αναγκάστηκαν να μπουν από τα Γιουγκοσλαβικά σύνορα.
Είχε ενεργή συμμετοχή στο ΕΑΜ με πλούσια δράση στην αντίσταση
Φεύγοντας απ΄ τη ζωή ο Γιάννης Σιμιτζής άφησε πίσω του τέσσερα παιδιά πέντε εγγόνια και δύο δισέγγονα από τον εγγονό του Μάριο (γιος του Δημήτρη) και την εγγονή του Έλλη (κόρη της Παρασκευής)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δίρφυς. «Η ναζού κόρη».

H Δίρφη (ή Δίρφυς) είναι το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας. Η κορυφή της Δίρφης, υψώνεται στα 1.743 μέτρα. Από τα 1.200 περίπου μέτρα και πά...