Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Ελένη Αθ. Καρλατήρα


Η Ελένη Καρλατήρα απεβίωσε στις 13-9-2012, σε ηλικία 67 ετών και η κηδεία της έγινε στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Άνω Στενή.
Η Ελένη Καρλατήρα ήταν κόρη του Ευάγγελου Γάτου από τη Στενή και της Κωνσταντίνας Κηρύκου από τη Λούτσα.
Το 1963 παντρεύτηκε με τον Αθανάσιο Καρλατήρα και απέκτησαν τρία παιδιά.
Τον Κωνσταντίνο, την Αναστασία και το Βαγγέλη.
Ο Κωνσταντίνος είναι παντρεμένος με την Άννα Ζεινίτη και έχει δύο παιδιά, το Θανάση και το Σταύρο και η Αναστασία με τον Γρηγόρη Πιστιόλη που επίσης έχουν δύο παιδιά, τον Κώστα και την Ελένη. Ο μικρός ο Βαγγέλης είχε παντρευτεί λίγες μέρες πριν το θάνατο της μητέρας του Ελένης.
Η Ελένη Καρλατήρα υπήρξε μια γυναίκα εργατική, πρόσχαρη, καλοσυνάτη, έχοντας πάντα ένα καλό λόγο να πει για το συνάνθρωπό της. Στην οικογένειά της υπήρξε ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους και κυρίως για τα παιδιά της, για τα οποία φρόντισε να βρουν το σωστό δρόμο, το δρόμο της εργατικότητας και της εντιμότητας.
Υπηρέτησε το σύζυγό της και τα παιδιά της και αποκλειστικός στόχος της ήταν να δημιουργήσει ανθρώπους με ήθος και αγωγή, ώστε να βγουν στην κοινωνία με τα σωστά εφόδια, που και αυτά θα τα βοηθούσε στη ζωή τους αλλά και η κοινωνία μας θα είναι καλύτερη όταν αποτελείται από ανθρώπους σωστούς.
Σπούδασε τα παιδιά της (ΤΕΙ Χαλκίδας και Λαρίσης) και ευτύχισε να τα δει αποκατεστημένα με τις οικογένειές τους και να καμαρώσει τα τέσσερα εγγονάκια της.
Την ημέρα της κηδείας της, πάρα πολύς κόσμος, συγγενείς, φίλοι, συμπατριώτες, καθώς και άλλοι από άλλες περιοχές, συνόδευσαν την Ελένη στην τελευταία της κατοικία.
Ένα δείγμα της αγάπης και εκτίμησης του κόσμου στην Ελένη Καρλατήρα και την οικογένειά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δίρφυς. «Η ναζού κόρη».

H Δίρφη (ή Δίρφυς) είναι το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας. Η κορυφή της Δίρφης, υψώνεται στα 1.743 μέτρα. Από τα 1.200 περίπου μέτρα και πά...