Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Παρασκευή Παλαιολόγου

Στις 18-6-2001, απεβίωσε η Παρασκευή (Βάκια) Παλαιολόγου και η κηδεία της έγινε στις 19-6-2001 στον Ιερό Ναό «Η Κοίμηση της Θεοτόκου» στην Άνω Στενή.
Η Βάκια ήταν 73 ετών, είχε γεννηθεί το 1928.
Πατέρας της ήταν ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, που είχε αποβιώσει το 1960 περίπου και μητέρα της η Μαρία, που είχε αποβιώσει το 1987.
Δεν παντρεύτηκε και όλη της την αγάπη την πρόσφερε στα αδέλφια της, Σπύρο και Δήμητρα (Τούλα) και στα ανίψια της, Ελένη (κόρη της Τούλας), Μαρία και Ζωή (κόρες του Σπύρου).
Ήταν γυναίκα εργατική και την διέκρινε ο ειλικρινής και ευθύς της χαρακτήρας.
Η απουσία του πατέρα της, που είχε αποδημήσει πριν σαράντα περίπου χρόνια και το ότι δεν παντρεύτηκε, την ανάγκασε να επωμισθεί και το ρόλο του άνδρα, έχοντας να συντηρήσει όχι μόνο τον εαυτό της, αλλά και τη μητέρα της.
Από τότε που ήρθε στη ζωή, μέχρι που έφυγε από κοντά μας, η ζωή της ήταν ένας συνεχής αγώνας για επιβίωση, αλλά και διαφύλαξη της αξιοπρέπειας και της εκτίμησης, κάτι που είναι πολύ δύσκολο για μια γυναίκα μόνη μέσα σε μια μικρή κοινωνία.
Παρούσα και σε κάθε μορφής εκδηλώσεις και δρώμενα του χωριού, όχι για να επιδειχθεί, αλλά για να βοηθήσει.
Όπως όλοι γνωρίζουμε ήταν η τακτικότερη και η καλύτερη στο στολισμό του Επιταφίου κάθε χρόνο.
Όπως είπαμε, έχασε τον πατέρα της το 1960 περίπου.
Όμως την τριετία 1985-1987 τα χτυπήματα που δέχτηκε ήταν αλλεπάλληλα.
Το 1985 απεβίωσε η σύζυγος του αδελφού της Σπύρου. Το 1986 απεβίωσε ο σύζυγος της αδελφής της Τούλας και το 1987 έχασε τη μητέρα της.
Όλα αυτά και κάποια προβλήματα υγείας που επακολούθησαν, άρχισαν να την κλονίζουν σιγά-σιγά.
Κι έτσι μας αποχαιρέτησε για πάντα στις 18-6-2001

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δίρφυς. «Η ναζού κόρη».

H Δίρφη (ή Δίρφυς) είναι το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας. Η κορυφή της Δίρφης, υψώνεται στα 1.743 μέτρα. Από τα 1.200 περίπου μέτρα και πά...