Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Ιωάννης Μαστρογιάννης

Στις 25-1-2007 απεβίωσε ο Ιωάννης Μαστρογιάννης του Δημητρίου και της Μαρίας και η κηδεία του έγινε στις 26-1-2007 στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, στην Κάτω Στενή.
Ο Ιωάννης Μαστρογιάννης ήταν 89 ετών.
Είχε γεννηθεί το 1918 στην Άνω Στενή. Παντρεύτηκε με την Δήμητρα Καράγκου του Γεωργίου και της Μαρίας και λίγα χρόνια μετά το γάμο του, εγκαταστάθηκε στην Κάτω Στενή.
Με τη σύζυγο του Δήμητρα, απέκτησαν τρία παιδιά. Την Αικατερίνη, τη Μαρία και το Δημήτρη.
Η Αικατερίνη παντρεύτηκε με το Χρήστο Κυράνα και απέκτησαν δύο παιδιά και έξι εγγόνια. Η Μαρία παντρεύτηκε με τον Ευάγγελο Μαγκούτα και απέκτησαν δύο παιδιά και οκτώ εγγόνια. Ο Δημήτρης παντρεύτηκε τη Χρυσούλα; Βακοφτσή (αν θυμόμαστε σωστά το επώνυμο) και απέκτησαν ένα παιδί και ένα εγγόνι.
Πριν δέκα περίπου χρόνια ο Ιωάννης Μαστρογιάννης έχασε τη γυναίκα του Δήμητρα και πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια, το γιο του Δημήτρη.
Την περίοδο 1996-1998 του παρουσιάστηκε πρόβλημα με την όραση του, προσπάθησε να το αντιμετωπίσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Από το 1998 και μετά ήταν τυφλός.
Ο Ιωάννης Μαστρογιάννης ήταν καλός οικογενειάρχης. Αγαπούσε τα παιδιά του και τα εγγόνια του και τους πρόσφερε ότι μπορούσε. Για τον εαυτό του κρατούσε μόνο όσα του χρειάζονταν για να ζήσει και με το περίσσευμα του βοηθούσε τα παιδιά του και τα εγγόνια του, μέχρι βέβαια, να του δημιουργηθεί το πρόβλημα υγείας που προαναφέραμε.
Παράλληλα όμως ήταν και αυστηρών οικογενειακών αρχών, ήταν απόλυτος στην άποψη του για θέματα που αφορούσαν το μέλλον των απογόνων του ή σε ότι αφορούσε τη διαδικασία λειτουργίας της οικογένειάς του. Και όλα αυτά βεβαίως από την αγωνία που τον διακατείχε για το μέλλον των παιδιών του.
Κατά τα άλλα. Ο Γιάννης Μαστρογιάννη, ήταν εργατικός, φανατικός κυνηγός, γλεντζές, κοινωνικός και αγαπητός από τους γνωστούς και φίλους.
Το κύριο επάγγελμα του ήταν η γεωργία, αλλά για να συμπληρώσει το εισόδημα του εργαζόταν όπου έβρισκε μεροκάματο. Όπως στα μεταλλεία της Λάρυμνας, στα μεταλλεία του Καστάνη στη Στενή και αλλού.
Ο Γιάννης Μαστρογιάννης έφυγε απ’ τη ζωή εκπληρώνοντας την αποστολή του στη γη, αφού απέκτησε τρία παιδιά, πέντε εγγόνια και δεκαπέντε δισέγγονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δίρφυς. «Η ναζού κόρη».

H Δίρφη (ή Δίρφυς) είναι το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας. Η κορυφή της Δίρφης, υψώνεται στα 1.743 μέτρα. Από τα 1.200 περίπου μέτρα και πά...