Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Νικόλαος Ντούρμας

Στις 3-10-2011 έφυγε από κοντά μας ο Νικόλαος Ντούρμας (Καραμπελιάς), σε ηλικία 83 ετών και η κηδεία του έγινε στη Νέα Αρτάκη.
Ο Νικόλαος Ντούρμας γεννήθηκε το 1928 και γονείς του ήταν ο Ηλίας Ντούρμας και η Ευαγγελία Βλάχου.
Το 1956 παντρεύτηκε την Παναγιώτα Ντούρμα που ήταν κόρη του Αντωνίου Ντούρμα και της Αικατερίνης Μαστρογιάννη.
Άσκησε το επάγγελμα του κτηνοτρόφου μέχρι το 1965 περίπου και μετά στράφηκε σε άλλες απασχολήσεις.
Αγόρασε τρακτέρ και ασχολείτο με οργώματα κλπ και μετά από 3-4 χρόνια άνοιξε φούρνο στην Άνω Στενή. Τη δουλειά αυτή την έκανε μέχρι να συνταξιοδοτηθεί.
Ο Νίκος Ντούρμας και η σύζυγός του Παναγιώτα απέκτησαν δύο παιδιά, τον Ηλία και τον Αντώνη.
Ο Ηλίας είναι παντρεμένος με τη Φωτεινή Καραϊσκου από την Μενδενίτσα Λαμίας και έχει τρία παιδιά. Το Νίκο που τελείωσε τη Νομική Αθηνών, το Γιώργο που τελείωσε την Στρατιωτική οδοντιατρική και την Παναγιώτα που τελείωσε τη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης.
Ο Αντώνης παντρεύτηκε με τη Ρίκη Λέκκα από τη Στεφανιά Σπάρτης και έχει δύο παιδιά. Την Παναγιώτα και το Νίκο.
Τα πέντε εγγόνια του Νίκου Ντούρμα υπεραγαπούσαν τον παππού τους και όταν απεβίωσε κάθισαν όλα μαζί και ετοίμασαν ένα συγκινητικό επικήδειο για τον αγαπημένο τους παππού που τον εκφώνησε η εγγονή του Παναγιώτα, κόρη του Ηλία.
Ο Νίκος Ντούρμας υπήρξε άριστος οικογενειάρχης, εργατικός, έντιμος ειλικρινής και κοινωνικός.
Απέφευγε να δημιουργεί εντάσεις με τους συγχωριανούς του και ήταν πάντα διαλλακτικός, ήρεμος και καλοπροαίρετος.
Λόγω της φύσεως της δουλειάς του ερχόταν σε επαφή με πολύ κόσμο και πάντα είχε να ανταλλάξει μαζί τους έναν καλό λόγο ή ένα αστείο και επειδή με το επαγγελματικό του αυτοκίνητο γυρνούσε και στα χωριά της περιοχής για να πουλήσει τα αρτοσκευάσματά που έφτιαχνε στο φούρνο του, ήταν γνωστός και στην ευρύτερη περιοχή.
Η αθρόα όμως προσέλευση του κόσμου κατά την ημέρα της κηδείας του, που ήταν πολύ μεγάλη, απέδειξε ότι δεν ήταν μόνο γνωστός αλλά κυρίως αγαπητός, γι αυτό εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι του τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δίρφυς. «Η ναζού κόρη».

H Δίρφη (ή Δίρφυς) είναι το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας. Η κορυφή της Δίρφης, υψώνεται στα 1.743 μέτρα. Από τα 1.200 περίπου μέτρα και πά...