Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Άγγελος Κουτσαύτης

Ο Αγγελής Κουτσαύτης απεβίωσε στις 3-5-1993.
Γεννήθηκε το 1924 και το 1953 παντρεύτηκε με τη Βασιλική Κυράνα και απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τον Πέτρο, τον Ευάγγελο, το Χρήστο και το Σπύρο. Που σήμερα είναι όλα παντρεμένα και του χάρισαν έξι εγγονάκια.
Στην αρχή ο Αγγελής Κουτσαύτης εργαζόταν ως οικοδόμος. Το 1965 η οικογένειά του μεταφέρθηκε στη Χαλκίδα. Το 1972 σταμάτησε τις οικοδομές και ασχολήθηκε με το ζαχαροπλαστείο που είχε ανοίξει με τα παιδιά του και ύστερα από λίγα χρόνια ασχολήθηκε με την ταβέρνα που είχε ανοίξει ο γιος του Χρήστος και φέρνει το όνομά του «Ταβέρνα του Αγγελή».
Το ότι η ταβέρνα φέρνει το όνομά του, είναι μια ηθική προσφορά του γιου του Χρήστου, που δείχνει την αγάπη και την εκτίμηση που είχε στον πατέρα του και όχι μόνο αυτός, αλλά ολόκληρη η οικογένειά του.
Το σπίτι στο χωριό στην Κάτω Στενή, έχει ανακαινιστεί και  έτσι επισκέπτονται το χωριό όλα τα μέλη της οικογένειας συχνά.
Ήταν πολύ εργατικός και τολμηρός στις αποφάσεις που έπαιρνε για τη βελτίωση της επαγγελματικής και οικονομικής του κατάστασης.
Ήταν πολύ κοινωνικός αλλά και «μερακλής», του άρεσε η καλή παρέα, το καλό κρασί και ο «φίνος» μεζές.
Ήταν καλός Χριστιανός και πίστευε στην παντοδυναμία του Θεού, επισκεπτόταν δε συχνά τα εξωκλήσια. Ιδιαίτερα πρέπει να αναφέρουμε ότι του Αγίου Δημητρίου, όλη η οικογένεια εκκλησιάζεται κάθε χρόνο στο εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου στον Πύργο, ενώ και μετά το θάνατό του η οικογένεια συνεχίζει αυτήν την Παράδοση. Αν και δεν υπάρχει κάποιο μέλος της οικογένειας με το όνομα Δημήτρης, γι αυτούς και για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν, ο Άγιος Δημήτριος είναι ο προστάτης Άγιος της οικογένειας.
Ο Αγγελής ήταν ένας άνθρωπος που ενέπνεε μπιστοσύνη, είχε πεποίθηση στον εαυτό του, ήταν βέβαιος για τις επιλογές του, τον διέκρινε αξιοπιστία και τιμιότητα και ο λόγος του ήταν εγγύηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δίρφυς. «Η ναζού κόρη».

H Δίρφη (ή Δίρφυς) είναι το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας. Η κορυφή της Δίρφης, υψώνεται στα 1.743 μέτρα. Από τα 1.200 περίπου μέτρα και πά...