Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Ευρύκλεια Θωμά

Στις 17-5-2000, απεβίωσε η Θωμά Ευρύκλεια σύζυγος Γεωργίου και η κηδεία της έγινε στις 18-5-2000, στον Ιερό Ναό «Η Κοίμηση της Θεοτόκου» στην Άνω Στενή.
Η Θωμά Ευρύκλεια ήταν 99 ετών, ενώ είχε χάσει το σύζυγό της Γεώργιο Θωμά από το 1976 σε ηλικία 79 ετών.
Ήταν κόρη του Γρηγόρη Καρλατήρα και της Ευαγγελίας Ντούρμα.
Ο πατέρας της είχε άλλα τέσσερα αδέλφια. Τον Αθανάσιο Καρλατήρα (Σκρέτης), την Κατερίνα Τούρλου, που ο σύζυγός της ήταν από τη Μήλο και διέμεναν εκεί, τη Δήμητρα Κάτρη και την Παρασκευή Βασιλείου.
Ο σύζυγός της Γεώργιος Θωμάς, είχε άλλα πέντε αδέλφια. Τον Κωνσταντίνο Θωμά (Κωτσάκης), το Χαράλαμπο Θωμά (Καλάλας), τον Αναστάσιο Θωμά, το Δημήτρη Θωμά, που διέμενε στο Βόλο και την Αγγελική Κορώνη (Αγγελού).
Ο Γιώργος και η Ευρύκλεια Θωμά είχαν τρία παιδιά. Το Δημήτρη, που είναι φαρμακοποιός, την Κατερίνα Γ. Ντουμάνη και την Παναγιώτα (Γιούλα).
Έζησε έναν αιώνα. Παντρεύτηκε, έκανε οικογένεια, μεγάλωσε τα παιδιά της και τίμησε το σύζυγό της.
Ήταν μια γυναίκα φιλήσυχη κι αξιοπρεπής, που τη διέκρινε ο αυτοσεβασμός, η ευπρέπεια και η ευγένεια του ήθους.
Δεν ενοχλούσε κανέναν και δεν δημιουργούσε προβλήματα στους συνανθρώπους της, ενώ κάθε κίνηση και πράξη της είχε τη σφραγίδα της φρόνησης και της περίσκεψης.

Επί έναν αιώνα, η Ευρύκλεια με τον τρόπο ζωής της δίδαξε τους γύρω της τι σημαίνει υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ευγένεια και ανθρωπιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δίρφυς. «Η ναζού κόρη».

H Δίρφη (ή Δίρφυς) είναι το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας. Η κορυφή της Δίρφης, υψώνεται στα 1.743 μέτρα. Από τα 1.200 περίπου μέτρα και πά...