Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Παναγιούλα Παπαϊωάννου

Στις 30-8-1997, απεβίωσε η Παναγιούλα Παπαϊωάννου, σε ηλικία 89 ετών. Ο σύζυγός της, Γεώργιος Παπαϊωάννου, είχε αποβιώσει 33 χρόνια πριν, σε ηλικία 62 ετών το 1964.
Η Παναγιούλα όλο αυτό το διάστημα είχε αναλάβει και την ευθύνη της φροντίδας για τα παιδιά της, εκτελώντας τους ρόλους του πατέρα και της μητέρας. Όμως με τη βοήθεια και των παιδιών της κατάφερε να τα «φέρει βόλτα» και τα παιδιά της, η Αικατερίνη, ο Νίκος και ο Γιάννης, να προοδεύσουν στους τομείς που δραστηριοποιήθηκαν, κάνοντας τη μητέρα τους περήφανη και ευτυχισμένη. Λίγα χρόνια μετά το θάνατό της ακολούθησε και ο γιος της Νίκος (14-5-2000) καθώς και η σύζυγός του Σούζυ (24-2-1999)
Ο χαρακτήρας της ήταν πράος και σταθερός, οι αντιδράσεις της πλαισιωμένες από χαμόγελο και χιούμορ, οι συμβουλές της σωστές και εύστοχες.
Η υπομονή, η καρτερικότητα και ο διακαής πόθος για την ανατροφή και καλή τύχη των παιδιών της, ήταν τα όπλα που βοήθησαν τα παιδιά της να προοδεύσουν στις δουλειές τους, να αγαπήσουν το χωριό τους και τις παραδόσεις του, να είναι μονιασμένοι και αγαπημένοι μεταξύ τους, έχοντας σαν «σημείο εκκίνησης» το χωριό και τη μάνα, μιας και ο πατέρας είχε αποδημήσει πολύ νωρίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δίρφυς. «Η ναζού κόρη».

H Δίρφη (ή Δίρφυς) είναι το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας. Η κορυφή της Δίρφης, υψώνεται στα 1.743 μέτρα. Από τα 1.200 περίπου μέτρα και πά...