Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Μπαρμπούρης Ιωάννης

Ο πιο μακρινός πρόγονος που βρήκαμε είναι ο Ιωάννης Μπαρμπούρης, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την Βενετσιάνα (Τσάνα) Θεοδωράκη.
Το επώνυμο Θεοδωράκης έχει χαθεί πλέον από τους μόνιμους κατοίκους της Στενής, ενώ από όσο ξέρουμε στην Αθήνα ζουν δυο οικογένειες με αυτό το επίθετο που έλκουν την καταγωγή τους από τη Στενή.
Αναστάσιος Μπαρμπούρης
Παιδιά του Ιωάννη είναι ο Αθανάσιος(1849-1934), ο Γεώργιος (Ποσπόρης) και τρία κορίτσια. Η Κατερίνα η οποία παντρεύτηκε Χουλιάρα (Λαγκαρέζος) και άλλες δυο των οποίων δεν ξέρουμε τα ονόματα, αλλά μάθαμε ότι η μια παντρεύτηκε κάποιον Φατούση και η άλλη παντρεύτηκε στη Λούτσα.
Α) Ο Γεώργιος (Ποσπόρης) γεννήθηκε το 1870.Σύζυγός του η Μαρία Μακρή και έκαναν δυο κόρες. Η Βαγγελιώ, σύζυγος Δημητρίου Γερακίνη (πατέρας του Γιάννη Γερακίνη-Καμπάνη) και η Βενετσιάνα σύζυγος του Σπύρου Ντουμάνη (πατέρας του Κώστα Ντουμάνη-Μάη). Το παρατσούκλι Ποσπόρης του δόθηκε επειδή ήταν ο μικρότερος γιός.
Παπαβαγγέλης
 Μπαρμπούρης
Β) Ο Αθανάσιος παντρεύτηκε τη Σταμάτω Κοντού (1830-1918)κόρη του Κοντού (Λαουτσάκου). Παιδιά τους ο Αναστάσιος(1886-1964) και ο Ευάγγελος (Παπαβαγγέλης.). Ο Αναστάσιος παντρεύτηκε την Κλεοπάτρα (Πάτρα) Κορώνη και έκαναν έξι παιδιά, τέσσερα αγόρια και δυο κορίτσια.
Τον Αντώνη (Βαρκάρης), που παντρεύτηκε τη Μαρία Τσουτσαίου (Ντάρα), τον Χριστόδουλο (1914-1995) που παντρεύτηκε τη Μαρία Κοντούλη, το Νίκο με σύζυγο τη Μαρία Μπεληγιάννη (του Στεφανή) (1926-2002) και τον Κώστα (1924-2003) με σύζυγο τη Δήμητρα (Τούλα) Θάνου.
Όπως είπαμε πει, είχε δυο κόρες ο Αθανάσιος Μπαρμπούρης, την Αικατερίνη που παντρεύτηκε με τον Απόστολο Σιμιτζή (Ποστόλα) και τη Μαρία που παντρεύτηκε τον Παναγιώτη Σπυριδάκη.
Χριστόδουλος Μπαρμπούρης
Ο Ευάγγελος(Παπαβαγγέλης) παντρεύτηκε την Παναγιώτα Βασιλείου (Μομότα) και τα παιδιά τους ήταν ο Βασίλης με σύζυγο τη Μαρία Κουρούπη, η Σταμάτω που παντρεύτηκε τον Περικλή Πάττα, ο Δημήτριος με σύζυγο τη Μαρία Ρήγα, ο Σπύρος (1930-1994) με σύζυγο την Ειρήνη Σιμιτζή και ο Αθανάσιος (1937-2001) με σύζυγο την Ελένη Γκέκα.
-Τα παιδιά του Αναστασίου Μπαρμπούρη απέκτησαν τους εξής απογόνους:
Ο Αντώνιος, τη Νίκη και τον Αναστάσιο.
Ο Χριστόδουλος τον Παναγιώτη
Ο Νίκος την Παρασκευή
Ο Κώστας τον Τάσο και τη Μάτω.
Τα παιδιά του Ευάγγελου Μπαρμπούρη:
Ο Βασίλης, το Βαγγέλη και την Παναγιώτα(Γιούλη).
Ο Δημήτριος (Τάκης),το Βαγγέλη και το Ρηγίνο.
Ο Σπύρος, το Βαγγέλη και την Παναγιώτα(Γιούλη).
Ο Θανάσης το Βαγγέλη και το Θεόδωρο.
 
Σπύρος Μπαρμπούρης
Υπενθυμίζουμε ότι αναφέρουμε τους απογόνους που κρατούν το επίθετο Μπαρμπούρης. Επίσης να θυμίσουμε ότι η τελευταία γενιά που αναφέρουμε είναι η πλειοψηφία τους παντρεμένοι με παιδιά ,αλλά εμείς σταματάμε μέχρι εδώ.
Θεωρούμε χρήσιμο να αναφέρουμε, ότι ο Αθανάσιος Μπαρμπούρης είχε εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος στις εκλογές στις 17/7/1903 και ότι ο Αναστάσιος Μπαρμπούρης ,ενώ βρισκόταν στην Αμερική μετανάστης ήρθε στην Ελλάδα για να πολεμήσει στον πόλεμο του 1912-13 και μάλιστα υπηρέτησε στο Ευζωνικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δίρφυς. «Η ναζού κόρη».

H Δίρφη (ή Δίρφυς) είναι το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας. Η κορυφή της Δίρφης, υψώνεται στα 1.743 μέτρα. Από τα 1.200 περίπου μέτρα και πά...