Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Ιωάννης Καρλατήρας

Ο Γιάννης Καρλατήρας απεβίωσε τα ξημερώματα της Κυριακής 20 Απριλίου 2008 σε ηλικία 77 ετών και η κηδεία του έγινε στις 20 Απριλίου στις 17.00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος.
Η απώλειά του βύθισε στο πένθος τους συγγενείς, τους φίλους και τον ιατρικό κόσμο της Χαλκίδας.
Ο Γιάννης ήταν ιδιαίτερα γνωστός στην κοινωνία της Χαλκίδος και διατηρούσε για πολλά χρόνια τη Γυναικολογική κλινική στην πλατεία της Αγίας Βαρβάρας, μαζί με τον αείμνηστο αδελφό του Στράτο, συνεχίζοντας το λειτούργημα του πατέρα τους Βασίλη Καρλατήρα.
Γιος του Βασίλη και της Αμυγδαλίας Καρλατήρα, γεννήθηκε το 1931, στις Στρόπωνες, ενώ όλα τα άλλα αδέλφια του γεννήθηκαν στη Στενή. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο Στενής και το Γυμνάσιο Χαλκίδος. Στη συνέχεια μετέβη στην Ιταλία όπου σπούδασε την Ιατρική, πήρε την ειδικότητα του Μαιευτήρα  και μαζί με τον αδελφό του Στράτο λειτούργησαν και βελτίωσαν τη Μαιευτική κλινική που είχε ο πατέρας τους Βασίλης Καρλατήρας.
Νυμφεύτηκε την Λίτσα Δημητριάδου και απέκτησαν δύο παιδιά, το Βασίλη και την Παναγιώτα. Ο Βασίλης είναι ασφαλιστής και η Παναγιώτα είναι παντρεμένη με τον φαρμακοποιό Νίκο Αντωνίου. Από τη Γιώτα είχε αποκτήσει και ένα εγγονάκι τον Λευτέρη που είναι 18 μηνών. Και επρόκειτο να αποκτήσει ακόμη ένα, μια και η Γιώτα είναι έγκυος και σε ένα μήνα περίπου θα έφερνε στον κόσμο και ένα άλλο παιδί. Τα τελευταία χρόνια είχε βγει στη σύνταξη.
Εκεί που πάει ο Γιάννης δεν θα είναι μόνος, θα βρει τους γονείς του και τον αδελφό
του Στράτο και τόσους άλλους, φίλους και συγγενείς που έχουν απελευθερώσει την
ψυχή τους από τη φυλακή του σώματος, και ζουν αιώνια, μια ζωή ανώτερη και πνευματική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δίρφυς. «Η ναζού κόρη».

H Δίρφη (ή Δίρφυς) είναι το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας. Η κορυφή της Δίρφης, υψώνεται στα 1.743 μέτρα. Από τα 1.200 περίπου μέτρα και πά...