Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Δημήτριος Λέων

Ο Λέων Δημήτριος Του Αθανασίου, απεβίωσε στις 20-8-2001, σε ηλικία 64 ετών.
Γεννήθηκε το 1937. Το 1962 παντρεύτηκε την Ελένη Παναγιωτίδου από την Καβάλα και απέκτησε δύο παιδιά. Το Θανάση και τον Παναγιώτη.
Ο Δημήτρης Λέων έφυγε από τη Στενή σε πολύ μικρή ηλικία (ήταν 16 ή 17 ετών) και αναζήτησε την τύχη του στην Αθήνα, όπου και τα κατάφερε, παρά τις όποιες δυσκολίες, να πετύχει.
Τα πρώτα χρόνια εργάστηκε σαν μηχανικός σε κινηματογράφους της Αθήνας και στη συνέχεια δημιούργησε γραφείο εισαγωγής και διανομής κινηματογραφικών ταινιών. Από το 1970 εργαζόταν στην ΕΡΤ, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Μαζί του εργαζόταν και ο γιος του Θανάσης.
Πριν αποβιώσει είχε την ευτυχία να καμαρώσει και το εγγονάκι του, το Δημήτρη, από γιο γιο του Παναγιώτη.
Ο Δημήτρης προσπάθησε πολύ στη ζωή του. Απ΄τα τρυφερά του χρόνια γεύτηκε την ξενιτιά και τη βιοπάλη. Στάθηκε στα πόδια του και δημιούργησε την οικογένειά του. Με όπλα την εργατικότητα, την επιμονή, την πίστη για τη ζωή και την αγάπη για την οικογένειά του και με στολίδι του το γέλιο και το χιούμορ του, κατάφερε να διαγράψει μια αξιόλογη πορεία στη ζωή και έφυγε αφήνοντας μόνο καλές αναμνήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δίρφυς. «Η ναζού κόρη».

H Δίρφη (ή Δίρφυς) είναι το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας. Η κορυφή της Δίρφης, υψώνεται στα 1.743 μέτρα. Από τα 1.200 περίπου μέτρα και πά...