Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Χαράλαμπος Κορώνης

Στις 3-9-2009 απεβίωσε ο Χαράλαμπος Κορώνη σε ηλικία 64 ετών, στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών όπου ζούσε πολλά χρόνια.
Η κηδεία του έγινε στις 18-9-2009 στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου στην Άνω Στενή.
Ο Χαράλαμπος ΄καταγόταν από τη Στενή και ήταν γιος του Σταύρου Κορώνη και της Σοφίας Παπαναστασίου.
Γεννήθηκε το 1945.
Τη στρατιωτική θητεία του στην αεροπορία την υπηρέτησε σε μικρή ηλικία, πηγαίνοντας εθελοντής για να τελειώσει νωρίτερα τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και μετά από λίγο καιρό μπάρκαρε στα καράβια
Αφού ταξίδεψε αρκετό διάστημα αποφάσισε να εγκατασταθεί στην Αμερική και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη όπου  εργάστηκε  σαν μάγειρας σε Ελληνικά εστιατόρια της πόλης, μέχρι να συνταξιοδοτηθεί.
Ο Χαράλαμπος, ακολουθώντας το ρεύμα εκείνης της εποχής, όπου οι έλληνες έφευγαν για να βρουν την τύχη τους στο εξωτερικό, μιας και οι συνθήκες στην Ελλάδα δεν ήταν οι καλύτερες σ΄ ότι αφορά την εύρεση εργασίας, δεδομένου ότι η εκβιομηχάνιση της χώρας ήταν ακόμη στην αρχή, αναγκάστηκε να φύγει. Πρώτα στα καράβια και μετά στην Αμερική. Όμως η αγάπη του για τον τόπο του, τα αδέλφια του, τους συγγενείς, και τους συμπατριώτες του ήταν μεγάλη.
Τρανή απόδειξη αυτής της αγάπης του ήταν ότι ζήτησε να ταφεί στο χωριό του τη Στενή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δίρφυς. «Η ναζού κόρη».

H Δίρφη (ή Δίρφυς) είναι το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας. Η κορυφή της Δίρφης, υψώνεται στα 1.743 μέτρα. Από τα 1.200 περίπου μέτρα και πά...