Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Σπύρος, Μαρία και Κωνσταντίνος Βλάχος

Σπύρος Βλάχος
Ο Σπύρος Βλάχος απεβίωσε σε ηλικία 49 ετών, στις 16-10-1956.
Η σύζυγός του Μαρία Βλάχου, απεβίωσε στις 29-8-1995 σε ηλικία 87 ετών.
Ο γιος τους Κωνσταντίνος Βλάχος σε ηλικία 31 ετών, χάθηκε σε ναυάγιο στις 6 ή 7 Φεβρουαρίου 1970.
Την 31-8-1940, είχαμε κάνει το τελευταίο μας γλέντι, έλεγε η Μαρία Βλάχου. Ύστερα άρχισε ο πόλεμος και η κατοχή. Ο Σπύρος Βλάχος πήγε στον πόλεμο και άφησε τη σύζυγό του Μαρία να διαδραματίζει το ρόλο της μάνας και του πατέρα, με τέσσερα παιδιά και το πέμπτο στην κοιλιά.
Μαρία Βλάχου
Με το τέλος του πολέμου ο Σπύρος Βλάχος εντάχθηκε στις οργανώσεις της αντίστασης, γιατί τον πρόδωσαν στους Ιταλούς και έμεινε η Μαρία με πέντε παιδιά και ένα  έκτο στην κοιλιά, το Νίκο.
Δύσκολη ζωή, φοβισμένη στερημένη. Με την αγωνία, την ανησυχία, το φόβο και την καθημερινή μέριμνα να βρεις τροφή και τα βασικά πράγματα να συντηρήσεις έξι μικρά παιδιά.
Ένας τρόπος ζωής, αγώνα και μιας πορείας που ήταν αναγκαστική επιλογή κάθε Ελληνικής (σωστής) οικογένειας διακατεχόμενης από ελληνικό πνεύμα που βασίζεται πάνω στην ελευθερία έκφρασης και σκέψης.
Κώστας Βλάχος
Μια επιλογή που ανέδειξε την πατρίδα μας σε «ουσία» της δημοκρατίας και ελευθερίας.
Μια επιλογή που θέλει τη μάνα αρχηγό του σπιτιού και τον πατέρα υπηρέτη της πατρίδας.
Από το 1950 η οικογένεια βρίσκεται στο Μαρούσι.
Σε έξι χρόνια απεβίωσε ο Σπύρος και άφησε πάλι μόνη τη σύζυγό του Μαρία και τα 6 παιδιά.

Ο πόνος όμως ξαναχτύπησε την πόρτα της οικογένειας Βλάχου, το 1970, με τον χαμό ενός από τα παιδιά, σε ναυάγιο σε ηλικία μικρή, πάνω στο ξεκίνημα της ζωής και της προσπάθειας πραγματοποίησης των ονείρων του, του Κωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δίρφυς. «Η ναζού κόρη».

H Δίρφη (ή Δίρφυς) είναι το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας. Η κορυφή της Δίρφης, υψώνεται στα 1.743 μέτρα. Από τα 1.200 περίπου μέτρα και πά...