Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Θεοδώρου Δημήτριος


Στις 8-9-2012 απεβίωσε ο Δημήτριος Θεοδώρου σε ηλικία 81 ετών και η κηδεία του έγινε στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Άνω Στενή.
Ο Δημήτρης (Τάκης) Θεοδώρου γεννήθηκε στη Στενή το 1931.
Γονείς του ήταν ο Ανέστης Θεοδώρου-Καραγιάννης από τη Στενή και η Μαρία Καρλέτσου επίσης από τη Στενή
Το 1951 παντρεύτηκε με τη Λέων Σταματία από τη Στενή και απέκτησαν δύο παιδιά. Την Κατερίνα και τον Ανέστη.
Η Κατερίνα είναι παντρεμένη με τον Θωμά Παπανικολάου και έχουν δύο παιδιά και τέσσερα εγγόνια.
Ο Ανέστης που είναι Αστυνομικός, είναι πρόσφατα παντρεμένος με την Έφη Ξηρού.
Η ζωή του Δημήτρη ήταν ένας συνεχής αγώνας για να ζήσει και να αναστήσει την οικογένειά του.
Από πολύ νέος εργάστηκε στη ΜΟΜΑ και αργότερα σε διάφορες παρεμφερείς εταιρίες. Μακριά από το χωριό του μιας και η δραστηριότητες των εταιριών αυτών ήταν κυρίως στον Παρνασσό και στην Πελοπόννησο.
Το 1976 προσελήφθη στην εταιρία Τσαούσογλου από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.
Αλά δεν κάθισε να ξεκουραστεί. Η όρεξη για απασχόληση, το θρησκευτικό του συναίσθημα και η διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο τον έκαναν να υπηρετήσει την εκκλησία σαν επίτροπος, κάτι που έκανε για 22 ολόκληρα χρόνια.
Ο Δημήτρης Θεοδώρου ήταν ένας άξιος μαχητής της ζωής. Ένας υποδειγματικός σύζυγος, και στοργικός πατέρας. Ένας αξιοπρεπής κύριος και κοινωνικός άνθρωπος.
Τίμιος, σεμνός, ειλικρινής και απλός.
Παντού είχε φίλους γιατί ήταν ήρεμος, γλυκομίλητος, αξιοπρεπής, έτοιμος να βοηθήσει ή να συμμετάσχει σε δραστηριότητες που είχαν σαν αντικείμενο τη βοήθεια και ανακούφιση του συνανθρώπου του.
Μιλούσε και συναναστρεφόταν με όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας, νεαρούς, μεσήλικες και γέροντες και όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο για το χαρακτήρα του.
Γι αυτό όλο το χωριό τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία.
Έφυγε λοιπόν από κοντά μας ο Δημήτρης Θεοδώρου, ο Τάκης, όπως συνήθως τον αποκαλούσαν, αφήνοντας πόνο και θλίψη στη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του και σε όλους τους φίλους του τις καλύτερες αναμνήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δίρφυς. «Η ναζού κόρη».

H Δίρφη (ή Δίρφυς) είναι το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας. Η κορυφή της Δίρφης, υψώνεται στα 1.743 μέτρα. Από τα 1.200 περίπου μέτρα και πά...