Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Ευάγγελος Μπενίσης

Στις 14-12-1999 απεβίωσε και στις 15-12-1999, έγινε η κηδεία του Ευάγγελου Μπενίση στο Βαθύ Αυλίδος.
Ο Ευάγγελος Μπενίσης έζησε 92 χρόνια, εκπληρώνοντας στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του σαν άνθρωπος και οικογενειάρχης, αλλά και σαν υπέρμαχος της ποιοτικής αναβάθμισης της κοινωνίας, στο μέτρο που του επέτρεπαν, το επάγγελμά του, η κοινωνική του ένταξη και το πολιτιστικό, πολιτισμικό και οικονομικοεπαγγελματικό επίπεδο των συνανθρώπων του.
Ήταν παντρεμένος με την Παρασκευή Γιαλού και απέκτησαν πέντε παιδιά, για τα οποία μόχθησε, ώστε να αποκατασταθούν επαγγελματικά, να αναδυθούν κοινωνικά και να πλουτίσουν πνευματικά και ψυχικά.
Ο Ευάγγελος Μπενίσης ήταν πατέρας του Γιώργου (Λογιστής), του Κώστα (Αγρότης), του Θανάση (επιχειρηματίας), του Βασίλη (Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγοε του Ε.Μ.Π. και πρόεδρος Του Λιμενικού Ταμείου και της Αλεξάνδρας Μπενίση-Τζεβελέκου. Ενώ σαν παππούς, «εισέπραξε» την ευτυχία, τη χαρά και τη δικαίωση που του πρόσφεραν απλόχερα μέσα απ΄ το χαμόγελο και την αγάπη τους τα οκτώ εγγονάκια του.
Από τη Στενή έφυγε οικογενειακώς το 1972 και εγκαταστάθηκε στο Βαθύ Αυλίδος. Να θυμίσουμε επίσης, πως επί σειρά ετών είχε χρηματίσει πρόεδρος των κτηνοτρόφων της περιοχής Διρφύων, αφήνοντας εποχή για τη δράση του. Ένας φορέας που σήμερα δεν υπάρχει ή αν υπάρχει βρίσκεται σε αδράνεια. Και αν έχουν εκλείψει οι λόγοι της ύπαρξής του «έχει καλώς», αν όμως δεν έχουν εκλείψει, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν οι κτηνοτρόφοι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δίρφυς. «Η ναζού κόρη».

H Δίρφη (ή Δίρφυς) είναι το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας. Η κορυφή της Δίρφης, υψώνεται στα 1.743 μέτρα. Από τα 1.200 περίπου μέτρα και πά...