Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Ευαγγελία Πέτρου

Στις 15-1-2003 απεβίωσε η Βαγγελιώ Πέτρου, το γένος Γιαννούκου.
Η Βαγγελιώ γεννήθηκε το 1924 και το 1942, σε ηλικία 18 χρονών παντρεύτηκε με τον Κωνσταντίνο Πέτρου, με τον οποίο απέκτησαν τρία παιδιά. Την Παρασκευή, τον Πέτρο και το Δημήτρη.
Η Παρασκευή παντρεύτηκε με το Γιάννη Κυράνα και απέκτησε δύο παιδιά, το Χαράλαμπο που είναι Δάσκαλος και της έχει χαρίσει και ένα δισέγγονο, και τον Κώστα που συνεχίζει την οικογενειακή επιχείρηση (Σούπερ Μάρκετ) στην Κάτω Στενή.
Ο Πέτρος παντρεύτηκε με την Χριστίνα Μάρα και απέκτησαν δύο παιδιά. Τον Κώστα που είναι πτυχιούχος Ηλεκτρονικών υπολογιστών και τώρα βρίσκεται στην Αγγλία για μεταπτυχιακά και ειδίκευση και την Ελισάβετ που είναι ψυχολόγος.
Ο Δημήτρης παντρεύτηκε με την Ελένη Χναράκη και έκαναν τρία παιδιά.
Τον Κώστα που είναι Φυσικός, τη Μαρία που είναι συντηρητής έργων τέχνης και την Ευαγγελία που έχει τελειώσει τη σχολή Καλών Τεχνών και σήμερα διδάσκει στο Αμερικανικό Κολέγιο.
Η Βαγγελιώ ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος, αφοσιωμένη και υπάκουη στο σύζυγο της. Μαθημένη στη σκληρή δουλειά, όχι μόνο του σπιτιού αλλά και στο χωράφι, στα μελίσσια, στο κόψιμο των ξύλων στο μάζεμα της ελιάς, στον τρύγο κ.λ.π.
Παρά την σκληρή δουλειά και τις δύσκολες συνθήκες της εποχής, η συμπεριφορά της προς τα παιδιά της, σ' ότι αφορά την αγάπη, τη στοργή αλλά κυρίως την διαπαιδαγώγηση τους ήταν υποδειγματική.
Τα παιδιά της και τα εγγόνια της τη θυμούνται ακόμα και την αγαπούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δίρφυς. «Η ναζού κόρη».

H Δίρφη (ή Δίρφυς) είναι το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας. Η κορυφή της Δίρφης, υψώνεται στα 1.743 μέτρα. Από τα 1.200 περίπου μέτρα και πά...