Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Άγγελος Βλάχος

Ο Βλάχος Αγγελής (Σουραυλής), απεβίωσε στις 28-2-1998 σε ηλικία 82 ετών και η κηδεία του έγινε στον Άγιο Ιωάννη, στη Χαλκίδα.
Ο Αγγελής Βλάχος παντρεύτηκε το 1942, με την Ελένη (Λέγκω) Γιαλού και απέκτησαν ένα παιδί, το Χρήστο, ο οποίος με τη σειρά του παντρεύτηκε χαρίζοντάς τους δύο εγγόνια, τον Αγγελή και την Ελένη.τα οποία σπούδασαν οικονομικές επιστήμες στην Αγγλία.
Η ζωή του Αγγελή Βλάχου (όπως και των άλλων εκείνη την εποχή), ήταν μια συνεχής προσπάθεια για την αναζήτηση του μεροκάματου και των πόρων εκείνων, που θα του επέτρεπαν να έχει τα απαραίτητα για την οικογένεια, καθώς και τα εφόδια εκείνα για να μπορέσει να βοηθήσει το παιδί του, να συναντήσει έναν κόσμο πιο καλό και πιο φιλόξενο μπροστά του.
Λειτούργησε για λίγο χρονικό διάστημα μία ταβέρνα στη Χαλκίδα, στη «σειρήνα» (κοντά στου Μπόλαρη) και στη συνέχεια βρήκε δουλειά στο τσιμεντάδικο, απ΄όπου συνταξιοδοτήθηκε από το ΙΚΑ.
Ήταν κοινωνικός και ευχάριστος άνθρωπος. Εργατικός και καλός οικογενειάρχης. Αγαπούσε το χωριό του και συχνά το επισκεπτόταν. Κυρίως όμως διψούσε να μαθαίνει τα νέα του χωριού και ρωτούσε όποιον Στενιώτη συναντούσε στη Χαλκίδα.
Έφυγε από τη ζωή χαρούμενος και ικανοποιημένος, αφού είδε το παιδί του να προκόβει και τα εγγόνια του, να σπουδάζουν ώστε να γίνουν εκλεκτοί επιστήμονες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δίρφυς. «Η ναζού κόρη».

H Δίρφη (ή Δίρφυς) είναι το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας. Η κορυφή της Δίρφης, υψώνεται στα 1.743 μέτρα. Από τα 1.200 περίπου μέτρα και πά...