Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Στέφανος και Παρασκευή Μπεληγιάννη

Το 1970 απεβίωσε η Παρασκευή Μπεληγιάννη, το γένος Σιμιτζή, σε ηλικία 69 ετών και τον Απρίλη του 1984 απεβίωσε ο σύζυγός της Στέφανος Μπεληγιάννης σε ηλικία 76 ετών.
Ο Στέφανος Γεννήθηκε το 1899 και η Παρασκευή το 1902.
Παντρεύτηκαν και απέκτησαν τρία παιδιά.
Τη Μαρία, που παντρεύτηκε το Νικόλαο Μπαρμπούρη και απέκτησαν μία κόρη, την Παρασκευή.
Το Θανάση, που παντρεύτηκε την Αναστασία (Τασία) Κυριακοπούλου από την Κόρινθο και έκαναν δύο παιδιά, το Στέφανο και τη Μαρία. Όταν απεβίωσε η Τασία, παντρεύτηκε σε δεύτερο γάμο τη Γεωργία (Ίγκεμπορκ) Τερκέτσκι από το Δυτικό Βερολίνο (Γερμανία).
Το άλλο παιδί απεβίωσε σε βρεφική ηλικία.
Ο Στέφανος διορίστηκε ταχυδρόμος το 1924 ή 25. Το 1928 έγινε μόνιμος και το 1959 συνταξιοδοτήθηκε.
Αν ζούσε θα καμάρωνε εκτός από τα παιδιά του και πέντε δισέγγονα.
Και οι δύο ήταν άνθρωποι σοβαροί, σωστοί οικογενειάρχες, ανταποκρινόμενοι ο καθένας στο ρόλο του και έχαιραν της εκτίμησης όλων των κατοίκων της Στενή.
Ειδικά ο Στέφανος είχε εκτιμηθεί πολύ και από τους κατοίκους των χωριών που εξυπηρετούσε ταχυδρομικώς και μάλιστα πηγαίνοντας με τα πόδια. Στρόπωνες, Λάμαρη, Μετόχι, Κούτουρλα. Μέχρι και τη Σέτα εξυπηρετούσε κάποια διαστήματα.
Το σπίτι του στη Στενή είχε μετατραπεί σ΄ένα άτυπο πανδοχείο, φιλοξενώντας όλους τους ανθρώπους των γύρω χωριών που για διαφόρους λόγους έπρεπε να διανυκτερεύσουν στη Στενή.
Κάτι που μέχρι και σήμερα το λένε οι γεροντότεροι από τα γύρω χωριά.

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστώ τον συγγραφέα αυτού του Άρθρου, για τον αγαπημένο μου παππού και την γιαγιά. Θέλω μόνο αν μου επιτρέπετε, χάριν ακριβείας, να διορθώσω τις ημερομηνίες γέννησης του παππού μου Στεφάνου Μπεληγιάννη από 1909 σε 1899 και θανάτου του Απρίλιος του 1984, σε ηλικία 85 ετών. Επίσης η γιαγιά μου πέθανε το 1970 αντι του αναγραφόμενου 1971.
    Σας ευχαριστώ πολύ
    Με εκτίμηση
    Στέφανος Αθανασίου Μπεληγιάννης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δίρφυς. «Η ναζού κόρη».

H Δίρφη (ή Δίρφυς) είναι το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας. Η κορυφή της Δίρφης, υψώνεται στα 1.743 μέτρα. Από τα 1.200 περίπου μέτρα και πά...