Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Γεώργιος Μπεληγιάννης

Ο Μπεληγιάννης Γεώργιος του Ταξιάρχη, απεβίωσε στις 15-6-2001, σε ηλικία 65 ετών. Είχε γεννηθεί το 1936.
Ο Γεώργιος Μπεληγιάννης είναι γιος του Ταξιάρχη Μπεληγιάννη και της Σοφίας, (το γένος Αρβανίτη).
Ήταν ο δεύτερος σε ηλικία από τα έξι παιδιά της οικογένειας.
Ο Δημήτρης, ο Γιώργος, ο Παναγιώτης, ο Γιάννης, ο Ανέστης και η Μαρία.
Από πολύ μικρός μπήκε στη βιοπάλη.
Αφού τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο Στενής, πήγε στη Χαλκίδα, όπου πουλούσε εφημερίδες για να εξασφαλίσει τα απαραίτητα. Όμως παράλληλα εισήχθη στη Σχολή Ραδιοτηλεγραφητών και στη Σχολή Ναυτοπαίδων.
Εργάστηκε σαν ασυρματιστής στο Εμπορικό Ναυτικό και τα τελευταία 15 χρόνια πριν τη σύνταξή του εργαζόταν σε κρουαζιερόπλοια.
Το 1969 παντρεύτηκε τη σύζυγό του Σοφία και απέκτησε μαζί της δύο παιδιά, τη Μαρία και τον Ταξιάρχη.
Η Μαρία είναι παντρεμένη και του έχει χαρίσει δύο εγγονάκια, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι. Το κοριτσάκι ήρθε στον κόσμο, δύο μέρες πριν ο Γιώργος μας αποχαιρετίσει για πάντα.
Ήταν ένας άνθρωπος εργατικός, σοβαρός, φιλότιμος, ευγενής, ανοιχτοχέρης, έντιμος και αυθόρμητος και συμπαραστεκόταν στα αδέλφια του σε χαρές και σε λύπες.
Ήταν επίσης ανήσυχος και πολυπράγμων. Με ότι ασχολιόταν τάβγαζε πέρα, είτε αυτό αφορούσε το σπίτι, το αυτοκίνητο και κάθε είδους κατασκευή. «Ήταν ο καλύτερός μας» λένε τα αδέλφια του κι αυτό τα λέει όλα.
Όμως ο αιφνίδιος και απρόσμενος θάνατός του ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία, σαν ένας δυνατός άνεμος μέσα στην ηρεμία μιας ηλιόλουστης μέρας, σαν μια πέτρα που ταράζει τα γαλήνια νερά μιας λίμνης.
Ήρθε και ξάφνιασε, πόνεσε και πλήγωσε τα αδέλφια του, τη μάνα του, τους συγγενείς, δημιουργώντας ένα κενό σ΄αυτή την τόσο δεμένη συγγενική αλυσίδα της οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δίρφυς. «Η ναζού κόρη».

H Δίρφη (ή Δίρφυς) είναι το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας. Η κορυφή της Δίρφης, υψώνεται στα 1.743 μέτρα. Από τα 1.200 περίπου μέτρα και πά...