Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Αναστάσιος Γάτος του Αναστασίου.

Ο Αναστάσιος Γάτος γεννήθηκε στην Άνω Στενή Ευβοίας το έτος 1932.
Υιός του Αναστασίου και της Αγγελίνας Γάτου.
Γεννήθηκε μετά το θάνατο του πατέρα του Αναστασίου, κατά το 40/ήμερο μνημόσυνο, γι αυτό έλαβε το όνομα του πατέρα του, Αναστάσιος.
Είχε έναν αδελφό, το Σταύρο Γάτο, ο οποίος είχε σύζυγο την Παρασκευή Κουτσούκου από τη Στενή.
Η χήρα Παρασκευή έχει γιο τον Αναστάσιο Γάτο, που είναι παντρεμένος με δύο παιδιά και την Αγγελίνα που κι αυτή είναι παντρεμένη.
Ο αποβιώσας Αναστάσιος Γάτος είχε σύζυγο την Αναστασία Πνευματικιού του Νικολάου οπό την Αμφιθέα (πρώην Γίδες) και μία κόρη, την Ειρήνη-Χρυσοβαλάντου Γάτου με τρία αγοράκια, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.
Ο πατέρας της Αναστασίας Γάτου, το γένος Νικολάου Πνευματικού (Μποχώρη) ήτο έμπορος στην Αμφιθέα με κατάστημα παντοπωλείο (Σούπερ Μάρκετ) στην Αμφιθέα, καφενείο και ελαιοτριβείο.
Ο Αναστάσιος Γάτος εκοιμήθει την Κυριακή 12-10-2008 το πρωί, στην κατοικία του στη Χαλκίδα και εκηδεύθη την Δευτέρα 13-10-2008 στην Αμφιθέα, όπου και διέμενε το μισό χρόνο.
Ο Αναστάσιος Γάτος υπηρέτησε στη Χωροφυλακή σε πολλές μονάδες, τμήματα και σταθμούς και εξετέλεσε επαρκώς τα καθήκοντά του. Ήτο πάντοτε υπέρ του δικαίου και το υπερασπίστηκε με όλη του τη δύναμη
Ποτέ δεν κατέκρινε άνθρωπο και πάντοτε εύρισκε κάποιο καλό να πει για οποιονδήποτε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δίρφυς. «Η ναζού κόρη».

H Δίρφη (ή Δίρφυς) είναι το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας. Η κορυφή της Δίρφης, υψώνεται στα 1.743 μέτρα. Από τα 1.200 περίπου μέτρα και πά...