Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Απόστολος και Παρασκευή Ντούρμα

Συγκλονίστηκε η κοινωνία της Στενής και της γύρω περιοχής, από το θάνατο του Απόστολου και της Παρασκευής Ντούρμα, ύστερα από τροχαίο δυστύχημα που έλαβε χώρα στην Κάτω Στενή στη θέση «Αλώνια».
Το δυστύχημα συνέβη την Τετάρτη 18-5-2011, στις 7-7.30 π.μ.
Η Παρασκευή εξέπνευσε στο σημείο του δυστυχήματος, ενώ ο Απόστολος εξέπνευσε ύστερα από λίγες ώρες στο νοσοκομείο Χαλκίδος όπου είχε μεταφερθεί.
Η κηδεία τους έγινε στις 19-5-2011 στον Ιερό Ναό «Κοίμηση της Θεοτόκου» στην Άνω Στενή και στην τελευταία τους κατοικία τους συνόδευσαν συγγενείς και φίλοι αλλά και πλήθος κόσμου από τη Στενή και τη γύρω περιοχή.
Ο Απόστολος Ντούρμας (Νταλαρούμης) ήταν 82 ετών. Είχε γεννηθεί το 1929.
Η Παρασκευή Ντούρμα (Μπέτσινα) ήταν 80 ετών. Είχε γεννηθεί το 1931.
Παντρεύτηκαν το 1951 και απέκτησαν δύο παιδιά. Τη Δήμητρα (Τούλα) και το Γιάννη.
Ο Αποστόλης εργάστηκε σαν ρητινοσυλλέκτης και αργότερα έγινε αγροφύλακας, όπου παρέμεινε για δώδεκα χρόνια. Στη συνέχεια εργάστηκε στην εταιρεία «Δάρινγκ» και συνταξιοδοτήθηκε από το Ι.Κ.Α.
Σαν συνταξιούχος, έφτιαξε ένα στάβλο στη θέση «Αλώνια» στην Κάτω Στενή και μαζί με τη γυναίκα του, ασχολήθηκαν με την εκτροφή αμνοεριφίων και πουλερικών, ενώ παράλληλα καλλιεργούσαν και περιβολικά. Και εκεί αφιέρωσαν το υπόλοιπο της ζωής τους πηγαίνοντας καθημερινά να επιδοθούν στην αγαπημένη τους εργασία.
Τα τελευταία χρόνια, κάθε χειμώνα πήγαιναν στο Αγρίνιο, όπου ζουν τα παιδιά τους και τα καλοκαίρια γυρνούσαν στη Στενή.
Η κόρη του Δήμητρα (Τούλα) είναι παντρεμένη με το Δημήτρη Αράχωβα και έχει τέσσερα παιδιά. Την Αγγελική που είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά, το Νίκο που είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, τον Αποστόλη που είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά και το Θωμά.
Ο γιος του Γιάννης είναι παντρεμένος με την Ελένη Ανατσούτσουλα και έχει τέσσερα παιδιά. Τον Αποστόλη, την Παρασκευή, το Δημήτρη και το Γιώργο.
Ο Αποστόλης και η Παρασκευή ήταν ένα ανδρόγυνο πολύ αγαπημένο. Στήριζε ο ένας τον άλλον σε κάθε δύσκολη στιγμή κι ήταν πάντα μαζί στη δουλειά, στη διασκέδαση, στις κοινωνικές υποχρεώσεις.
Χαρακτηριστική ήταν η φράση που επανειλημμένα έλεγε η Παρασκευή. «Εμείς με τον Αποστόλη θα φύγουμε μαζί γιατί αν φύγει ο ένας, τότε ο άλλος δεν θα αντέξει μόνος του».
Λες κι ο Θεός το ήξερε αυτό και τους πήρε και τους δύο μαζί.
Μπορεί το νήμα της ζωής τους να κόπηκε απότομα, όμως ευτύχισαν να ζήσουν και να καμαρώσουν δύο παιδιά, οκτώ εγγόνια και δισέγγονα, που θα τους θυμούνται και θα τους αγαπούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δίρφυς. «Η ναζού κόρη».

H Δίρφη (ή Δίρφυς) είναι το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας. Η κορυφή της Δίρφης, υψώνεται στα 1.743 μέτρα. Από τα 1.200 περίπου μέτρα και πά...